Obostrano lepljive trake duplofani


Firma "LOHMANN" je vodeći proizvođač duplo lepljivih traka u Evropi. Ima preko sto pedeset godina tradicije u proizvodnji lepljivih traka i danas su globalno zastupljeni na tržištu i prepoznatljivi po kvalitetu i inovacijama. U grafičkoj industriji trake ovog renomiranog nemačkog proizvođača se primenjuju ne samo u flekso već i u ofset štampi i predstavljaju rastući trend u industriji. "TODEY" je generalni zastupnik LOHMANN-a za područje Srbije i Crne Gore. U našem prodajnom asortimanu se nalaze obostrano lepljive trake vrhunskog kvaliteta namenjene širokom spektru primena u različitim industrijama (grafičkoj, automobilskoj, građevinskoj, elektronskoj, medicinskoj…).

Obostrano lepljive trake

DuploFLEX® 5

serija duplofana za montažu klišea ispunjava stroge zahteve u štampi ambalaže. Širok izbor obostrano lepljivih traka sa različitim karakteristikama pene, sastavima lepila i tvrdoće pene obezbeđuje izuzetne rezultate čak i pri velikim tiražima i velikim brzinama štampe.

DuploFLEX® 5 Plus

serija obostrano lepljivih traka poseduje unapređenu formulaciju lepka koja obezbeđuje pojačanu lepljivost trake i odlične performanse u problematičnim uslovima proizvodnje.

DuploFLEX® 5 HP (High performance)

serija duplofana je namenjena najizazovnijim situacijama kada se zahteva izuzetan kvalitet pri dugim poslovima i velikim brzinama štampe. Polimerna pena visokih performansi efikasno eliminiše uticaj vibracije mašine i obezbeđuje izuzetnu stabilnost otiska.

DuploFLEX® 5 EB i EBX

serije traka obezbeđuju stabilnost otiska pri velikim oscilacijama temperature i vlažnosti vazduha i poseduju otpornost na uticaj rastvarača. Na taj način se obezbeđuje postizanje vrhunskog kvaliteta otiska čak i u najproblematičnijim uslovima proizvodnje.

ŽELJENI OTISAK PENA VRSTA TRAKE
Fina procesna štampa svetline i veoma tanke linije (smanjenje priorasta tačke) Meka DuploFLEX® 5.1
Štampa procesnim bojama, sjajni polutonovi i tanke linije Srednje meka DuploFLEX® 5.2
Polutonovi i linije, kombinacija punih tonova, linija i rastera Srednje tvrda DuploFLEX® 5.3
Puni tonovi, linije i veliki natpisi (veliki nanos boje) Tvrda DuploFLEX® 5.4

DuploFLEX® 3 i 4

serije nude veliki izbor obostrano lepljivih traka za montiranje klišea za štampanje etiketa, koje obezbeđuju najviši kvalitet štampe, uprkos izazovima kao što su česta promena poslova, veliki broj različitih vrsta sadržaja i podataka, kao i kompleksni dizajn.

ŽELJENI OTISAK PENA VRSTA TRAKE
Štampa procesnim bojama, tanke linije, polutonovi, (smanjenje prirasta tačke) Meka DuploFLEX® 3.2
Puni tonovi, linije i veliki natpisi (veliki nanos boje) Tvrda DuploFLEX® 3.4
ŽELJENI OTISAK PENA VRSTA TRAKE
Svetline, delikatna procesna štampa i veoma tanke linije (smanjenje prirasta tačke) Meka DuploFLEX® 4.1
Kombinacija punih tonova, linija i rastera Srednja DuploFLEX® 4.2
Puni tonovi, linije i rasteri Tvrda DuploFLEX® 4.3

DuploFLEX® FOL

lepeza duplo lepljivih traka za montažu klišea izdržava test vremena već preko 50 godina, a takođe i pruža kvalitetna rešenja za zahtevne poslove u flexo štampi.

Prednosti proizvoda:

 • Dimenziono stabilni nosač od PVC folije u kombinaciji sa agresivnim lepkom od sintetičke gume osetljivim na pritisak je posebno pogodan za čvrsto i precizno montiranje klišea za flexo štampu.
 • Odlična usklađenost sa tolerancijama.
 • Obostrano lepljiva traka je razvijena specijalno za montiranje fotopolimernih klišea.
Debljina folije Boja Naziv PVC folija Liner
0,10 mm DuploFLEX® FOL 010 bezbojna-transparentna PVC rebrasta folija
0,15 mm DuploFLEX® FOL 015 žuta-transparentna PVC rebrasta folija
0,20 mm DuploFLEX® FOL 020 zelena-transparentna PVC rebrasta folija
0,25 mm DuploFLEX® FOL 025 crvena-transparentna PVC rebrasta folija
0,30 mm DuploFLEX® FOL 030 plava-transparentna PVC rebrasta folija

„Lohmann“ obostrano lepljive trake se mogu koristiti kao veoma efikasna zamena za tečne lepkove u grafičkoj doradi. Trake imaju tanke, providne nosače, lepljenje je brzo i trajno, bez vremena sušenja i deformacija papira usled upijanja vlage iz lepka. Primenom traka se, takođe, obezbeđuje „čisto“ i precizno lepljenje, bez razlivanja lepka.

Artikal Širina rolne Dužina rolne
DuploColl 810
Univerzalna film-traka debljine 0,11mm
6/9/12/15/19/25/30/50mm 50m
DuploColl 377 (veća jačina lepljenja)
Univerzalna film-traka debljine 0,20mm
6/9/12/15/19/25/50/75mm 50m

Kada je u pitanju proizvodnja reklamnih materijala (city lights, baneri, vobleri...), Lohmann nudi veliki broj obostrano lepljivih traka sa različitim materijalima nosača otpornim na starenje, vremenske uslove, hemikalije, UV zračenje i sa velikim temperaturnim opsezima.

Artikal Širina rolne Dužina rolne
DuploColl CPT 500F
Transparentna silikonska traka za staklo debljine 0,5mm
9/12/19mm, ili prema upitu 65m
DuploColl CPT 800F
Transparentna silikonska traka za staklo debljine 0,8mm
19mm, ili prema upitu 43m
DuploColl 5009
Bela sunđerasta traka za unutrašnju upotrebu debljine 1mm
12/15/19/25mm 50m
DuploColl 5110
Bela sunđerasta traka za unutrašnju upotrebu (vobleri, kukice, lajsne...) debljine 1mm
9/12/15/19/25mm 50m
DuploColl 918
Bela sunđerasta traka univerzalne namene (ogledala, staklo, lajsne kukice...) 1mm
12/15/19/25mm 50m
DuploColl 5015 (bela)
DuploColl 5016 (crna)
Sunđeraste trake za unutrašnju i spoljašnju upotrebu debljine 0,45mm
Prema upitu 50m

Inovativni građevinski materijali, tendencija ka smanjenju troškova i savremeni trendovi projektovanja su samo neki od izazova sa kojima se danas susreće građevinska industrija. Lohmann je partner koji pruža sigurnost putem najsavremenijih rešenja. Savremene obostrano lepljive trake pružaju brojne prednosti za korišćenje pri izradi i montaži fasada, prozora, vrata, krovova i enterijera. Lohmann takođe proizvodi i paronepropusne trake za građevinsku industriju vrhunskog kvaliteta.

Neke od tih prednosti su: trenutno lepljenje, lakoća korišćenja, velika sloboda pri dizajniranju i povećana energetska efikasnost. Zbog velike fleksibilnosti koju nude obostrano lepljive trake osetljive na pritisak, one se često koriste u automatizovanim procesima, što znači da nude prednosti i sa aspekta ekonomičnosti.

Obostrano lepljive trake

Lepljenje dekorativne folije

Obostrano lepljive trake

Suvo statičko lepljenje stakla

Obostrano lepljive trake

Lepljenje dekorativnih lajsni

Obostrano lepljive trake

Lepljenje dekorativnih elemenata

Lepljenje ispuna za vrata

Obostrano lepljive trake

Sistemi zamračivanja prostorija

Obostrano lepljive trake

Lepljenje ogledala

Obostrano lepljive trake

Montaža ugaonih profila

Paronepropusne trake za spoljašnju i unutrašnju upotrebu

Obostrano lepljive trake

Strukturalna fasada i obloga

Obostrano lepljive trake

Lepljenje profila za malterisanje (APU lajsne)

Obostrano lepljive trake

Montaža pregradnih zidova

Obostrano lepljive trake

Oblepljivanje spojeva unutrašnjih zidnih panela

Danas je proizvodnja vozila kompleksnija nego ikada. Razlozi za to su višestruki: sa jedne strane postoji ogromno povećanje zahteva klijenata u pogledu kvaliteta, dizajna i udobnosti, a sa druge strane stalna potraga za inovativnim materijalima, novim proizvodnim tehnologijama i efikasnijim procesima kod proizvođača i dobavljača.

Napredne tehnike lepljenja pružaju dragoceni doprinos i, u sve većoj meri, se javljaju kao alternativa zavrtnjima i zakivcima. Zahvaljujući svojoj velikoj fleksibilnosti, veze ostvarene obostrano lepljivom trakom se savršeno prilagođavaju velikim varijacijama u dizajnu kako bi obezbedile pouzdano učvršćivanje. Pored toga, obostrano lepljive trake imaju mnogo dodatnih praktičnih uloga. Obostrano lepljive trake se koriste za pričvršćivanje velikog broja elemenata vozila (grejača ogledala i sedišta, delova enterijera i eksterijera, dekorativnih elemenata...). Na taj način vozila postaju lakša i tiša i praktično se eliminišu vibracije. Ne čudi, dakle, što današnji automobil u proseku sadrži 4,5m2 trake.

Obostrano lepljive trake

Stalna unapređenja u pogledu efikasnosti i performansi su zahtevi sa kojima se proizvođači obnovljive energije neminovno susreću. Upravo na tom polju inovativna tehnološka rešenja, koja nudi Lohmann, igraju značajnu ulogu.
Što su pouzdanije i efikasnije komponente povezane, to je ceo sistem dugovečniji i ekonomičniji, bez obzira da li se energija dobija pomoću solarnih sistema, vetrogeneratora ili gorivnih ćelija, ili se akumulira korišćenjem savremenih baterija.

Obostrano lepljive trake

Skoro da ne postoji industrija koja se razvija brže i koja pred proizvođače postavlja kompleksnije i raznovrsnije zahteve kao što su industrije proizvodnje robe široke potrošnje i elektronska industrija. Pored veličine, oblika i performansi, dizajn igra sve važniju ulogu. Lohmann nudi široku paletu inovativnih rešenja za lepljenje koja kombinuju različite uloge. Pored odličnog lepljenja različitih materijala,Lohmann trake pružaju zaptivanje i zaštitu od vibracija bez štetnih isparenja i drugih nedostataka tečnih lepila.

Obostrano lepljive trake

Napredak medicine omogućava stvari koje nismo mogli ni da zamislimo pre samo nekoliko godina. Jedan aspekt tog napretka se ogleda i u primeni najsavremenijih obostano lepljivih traka. Kada je u pitanju lepljenje na kožu, pouzdani sistemi, koji su u isto vreme kompatibilni sa kožom, su nezamenljivi – kao i pouzdan dobavljač posvećen razvoju novih sistema. Zato Lohmann proizvodi obostrano lapljive trake koje unapređuju udobnost kod pacijenta i, u isto vreme, pomeraju granice primene obostrano lepljivih traka. Na taj način je omogućeno značajno unapređenje metoda lečenja, medicinske dijagnostike, hirurgije i nege stoma.

Danas su savremeni higijenski sistemi nezamislivi bez savremenih sistema lepljenja. Odeljenje za higijenske proizvode kompanije Lohmann ima svetsku reputaciju kao vrhunski proizvođač obostrano lepljivih traka za pelene, vatiranje, flastere i hirurške pokrivke. Pored termo-lepkova koji su kompatibilni sa kožom, u ponudi se nalaze i obostrano lepljive trake za primene u medicini, higijeni i tehnici.

Obostrano lepljive trake

Lepljenje ima veliki broj prednosti u odnosu na konvencionalne tehnologije spajanja. Lepljenje omogućava prevazilaženje konvencionalnih tehnoloških ograničenja, posebno kada je u pitanju spajanje različitih materijala.

Prednosti:

 • Spajanje različitih materijala
 • Ravnomerno raspoređivanje opterećenja
 • Površinski prenos sile
 • Nije potrebno oštetiti delove koji se spajaju (toplotom, bušenjem otvora...)
 • Spajanje veoma malih delova
 • Spajanje veoma tankih delova (folije...)
 • Obrazovanje ravnih kompozitnih materijala
 • Smanjivanje mase što omogućava izradu lakih konstrukcija
 • Nema korozije u zoni kontakta
 • Visoka dinamička čvrstoća
 • Ostvarivanje elastičnih veza
 • Ne narušava vizuelni izgled konstrukcija
 • Dodatne funkcije (zaptivanje, apsorpcija, električa izolacija, sprečavanje kontaktne korozije)
Obostrano lepljive trake